Babyhuid

Een babyhuid is het meest gevoelige en kwetsbare huidje dat er is. Dit huidje wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen en beschermen tegen irriterende producten. Als moeder van 2 jongens (2 jaar en 3 jaar oud) en als kritische huidtherapeut en orthomoleculair therapeut heb ik natuurlijk álles uitgezocht op het gebied van huidverzorging en huidproblemen bij baby's/kinderen en hoe dit te voorkomen en te behandelen.

 

Heb jij een baby met een gevoelig huidje of wil je advies over de huidverzorging, huidproblemen bij baby's (eczeem, smetplekken, berg, waterpokken etc), huidproducten, hoe vaak in bad of welke zonnebrand het beste is of welke billendoekjes nu wél huidvriendelijk zijn?
Maak een afspraak, je baby zal je dankbaar zijn!

Als orthomoleculair therapeut kijk je naar de oorzaak van bijvoorbeeld de eczeem van je baby. Eczeem bij baby's is vaak goed op te lossen met orthomoleculaire therapie. Vaak na 2-4 weken is er al verbetering zichtbaar en dat zonder het gebruik van huid irriterende hormoonzalven. Het resultaat is dan ook blijvend met de juiste adviezen.

 

Als huidtherapeut ben ik geen fan van producten met alcohol, parfum en andere irriterende ingrediënten, en al zeker niet bij baby's (ook al ruiken ze nóg zo lekker). Helaas zitten babyproducten vol met deze irriterende ingrediënten en kunnen ze allergische reacties en op de lange termijn zelfs eczeem veroorzaken. Helaas kunnen ook "natuurlijke" producten irriterend zijn voor de huid van jouw baby (ik hoor je denken: maar wat kan ik dan wél veilig gebruiken?) Ik kan je hier antwoorden op geven zodat jij het beste doet voor jouw kindje.

 

Wist je dat een premature baby gedurende de eerste weken van zijn/haar leven een andere huidverzorging  nodig heeft dan een niet premature baby? En dat door het gebruik van de juiste producten eczeem op kinderleeftijd maar ook op volwassen leeftijd kan worden voorkomen?

 

Maak een afspraak voor een adviesgesprek voor baby's en je krijgt bruikbare en praktische tips, product adviezen, welke ingrediënten je wel/niet kunt gebruiken voor de babyhuid, we checken samen de producten die je zelf al gebruikt en krijgt daarnaast nog vele andere tips waar jij en je baby blij mee zullen zijn.