Vaatbehandeling

Heeft u last van ontsierende rode of paarse bloedvaatjes in het gezicht of op het lichaam? Dan is wellicht een laser behandeling voor u geschikt.

 

Couperose is een veel voorkomende huidaandoening en kan worden gezien als ontsierend en cosmetisch storend. Met het ouder worden van de huid kunnen de bloedvaatjes minder elastisch worden waardoor ze beschadigd raken en hierdoor breken, dit veroorzaakt Couperose. Daarnaast zijn andere factoren zoals: erfelijkheid, overmatig zonnen, bepaalde medicatie; zoals bloedverdunners, zwangerschap en roken grote boosdoeners voor het veroorzaken en/of verergeren van couperose. De huid kan soms erg gevoelig zijn en voelt vaak gespannen aan. 

De vaatlaser kan verschillende vaatafwijkingen behandelen zoals:

 

Tijdens de behandeling wordt de laserkop op de huid geplaatst en komt er een lichtflits. Deze lichtflits is de laserstraal waarbij het licht wordt omgezet in warmte. Door de warmte gaan de eiwitten in het bloedvaatje stollen en ruimt het lichaam dit vanzelf op. De omliggende huid blijft intact en kan wat rood zijn en warm aanvoelen na de tijd.

Vergoeding

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is er een kans dat de laserbehandeling voor couperose geheel of gedeeltelijk kan worden vergoed. De huidtherapeut van Huidkliniek Friesland geregistreerd staat bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en is aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf navragen bij uw zorgverzekeraar of teruglezen in de polisvoorwaarden onder huidtherapie/acnetherapie.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 2-4 behandelingen nodig voor het verminderen van couperose en roodheid in het gezicht.
Echter behaalt u na 1 behandeling al een mooi resultaat.

Waar moet ik rekening mee houden?

Om het gezicht te behandelen is het belangrijk dat de huid niet zongebruind is en er geen zelfbruiner op de huid zit.

Na de behandeling mag u 1-2 dagen niet intensief sporten, naar de sauna en heet douchen. Tot 4 weken na de behandeling is het belangrijk om de huid dagelijks goed te beschermen met een zonnebrandfactor 50.

Is de behandeling pijnlijk?

Doordat de laser de bloedvaatjes verhit voelt u tijdens de lichtflits warmte in de huid. U kunt even schrikken van de felle lichtflits, dit is een normale reactie. Na de tijd voelt de huid warm en gloeiend aan.
De behandeling is goed te doen maar niet pijnloos.

Hoe zie ik er na de behandeling uit?

Na de behandeling ziet de huid er rood/roze uit doordat er warmte in de huid zit. Dit trekt meestal binnen 12 uur weer weg.
De dagen erna is er kans op zwelling (onder de ogen) en kan zo'n 2 tot max 5 dagen aanhouden. De roodheid van de huid mag de volgende dag gecamoufleerd worden met make-up.

Wat kost een behandeling?

Enkele kleine vaatjes, de neus of de kin is €85 per behandeling.
De wangen €115.
Wangen + neus €150 (meest gekozen).
Hele gezicht €190

Heeft u last van bloedvaatjes én pigmentvlekken in het hele gezicht? Dan is een complete behandeling voor het verminderen van bloedvaatjes en pigmentvlekken €225. Dit is aan te raden als u uw gehele gezicht wilt egaliseren en jonger er uit wilt laten zien.

Wie behandelt mij?

U wordt behandelt door een ervaren en kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut. Hierdoor weet u dat u een veilige en kwalitatief goede behandeling krijgt. Doordat de huidtherapeuten geregistreerd staan in het Kwaliteitsregister Paramedici is het mogelijk om de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.