Couperose

Heeft u last van ontsierende rode of paarse bloedvaatjes in het gezicht? Dan is wellicht een laser behandeling voor u geschikt.

 

Couperose is een veel voorkomende huidaandoening en kan worden gezien als ontsierend en cosmetisch storend. Met het ouder worden van de huid kunnen de bloedvaatjes minder elastisch worden waardoor ze beschadigd raken en hierdoor breken, dit veroorzaakt Couperose. Daarnaast zijn andere factoren zoals: erfelijkheid, overmatig zonnen, bepaalde medicatie; zoals bloedverdunners, zwangerschap en roken grote boosdoeners voor het veroorzaken en/of verergeren van couperose. De huid kan soms erg gevoelig zijn en voelt vaak gespannen aan. 

 

Tijdens de behandeling wordt de laserkop op de huid geplaatst en komt er een lichtflits. Deze lichtflits is de laserstraal waarbij het licht wordt omgezet in warmte. Door de warmte gaan de eiwitten in het bloedvaatje stollen en ruimt het lichaam dit vanzelf op. De omliggende huid blijft intact en kan wat rood zijn en warm aanvoelen na de tijd.

Vergoeding verzekering

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is er een kans dat de laserbehandeling voor couperose geheel of gedeeltelijk kan worden vergoed. De huidtherapeut van Huidkliniek Friesland geregistreerd staat bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en is aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten).

Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf navragen bij uw zorgverzekeraar of teruglezen in de polisvoorwaarden onder huidtherapie/acnetherapie.