Microneedling | SkinPen

Bij microneedling ook wel collageen inductie therapie (CIT) genoemd, worden er kleine kanaaltjes in de huid door middel van een speciaal apparaat met vibrerende, minuscule naaldjes (de SkinPen) gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog. Door microneedling komt het natuurlijk herstel van de huid op gang en wordt er collageen en elastine gestimuleerd doordat de bindweefselcellen in de huid worden geactiveerd. Het resultaat is een verbeterde huidstructuur en huidteint en daarom ook een van de populairste behandelingen.

Download hier de Skinpen brochure.

De Skinpen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het heeft tevens als enige systeem een CE klasse 2a markering voor het veilig en effectief behandelen van elk huidtype.

Minder rimpels en fijne lijntjes

Microneedling verstevigt de huid waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Het is dus een effectieve behandeling tegen huidveroudering, maar helpt ook tegen rode en bruine vlekjes en een onregelmatige huidstructuur dat is ontstaan door acne en littekens. Afhankelijk van het huidprobleem dat jij wilt corrigeren, raden we je aan een kuur met meerdere behandelingen te doen. Het resultaat is zichtbaar na enkele weken tot maanden omdat het helingsproces van de huid tijd nodig heeft. De collageen stimulatie wat in de behandeling wordt geactiveerd gaat soms nog tot 12 maanden door (een langdurig resultaat).

 

Na de behandeling zal de huid ongeveer 1 tot 3 dagen lichtrood zijn, doordat de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd. Ook bestaat er de mogelijkheid dat de dag na de behandeling de huid wat gevoelig kan zijn en dat er na 2 a 3 dagen lichte vervelling optreedt. Na de behandeling is het belangrijk om blootstelling aan de zon te beperken en goed te smeren met minimaal een spf30. Na de behandeling krijgt de patiënt een nabehandeling kit mee naar huis om de huid na de behandeling van de juiste voedingsstoffen te voorzien voor een beter herstel.

Combinatie behandeling

Een microneedling behandeling gaat goed samen met een chemische peeling (firm facial) of een vitamine-c peeling (glow facial) voorafgaand. Door verschillende combinatiebehandelingen uit te voeren, kom je tot het beste resultaat afgestemd op jouw huidconditie. Ook kunnen we verschillende behandeltechnieken na elkaar uitvoeren door lagen over elkaar heen aan te brengen. Deze innovatieve manier zorgt voor het snelste resultaat, doordat er in slechts één behandeling meerdere sessies huidbehandelingen worden uitgevoerd.

 

Wil jij weten welke behandeling voor jou geschikt is? De huidtherapeut stelt een persoonlijk behandelplan op in een gratis intakegesprek.

SkinPen
SkinPen werkt in de dermis
SkinPen