Acne littekens

Wanneer acne flink ontstoken is geraakt kan het na genezing ontsierende littekens en rode/bruine vlekjes achterlaten. Acne littekens zijn vaak ernstiger wanneer het acne te laat of niet goed wordt behandeld of wanneer de puistjes zelf op een verkeerde manier worden uitgeknepen. De littekens kunnen zowel in het gezicht, op de rug als op de borst voorkomen. De littekens zien er uit als gaatjes of putjes in de huid met rode of bruine verkleuringen wat als cosmetisch storend kan worden ervaren. 

 

"Blijf in ieder geval van de puistjes en korstjes af, dit voorkomt de kans op lelijke littekens".

 

Acne littekens kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Afhankelijk van de soort, de diepte en de kleur littekens kan er een behandelplan worden opgesteld door de huidtherapeut. 

De meest effectieve behandelingen tegen acne littekens zijn:

- Microneedling

- Peeling

 

De huidtherapeut kan je het beste advies geven over welke behandeling voor jouw huid het meest geschikt is. Kom langs voor een gratis intake zodat we je huid kunnen bekijken en een behandelplan kunnen opstellen.

Naast het verminderen van acne littekens worden er adviezen gegeven over hoe de huid het beste verzorgt kan worden en hoe er voorkomen kan worden dat er nog meer littekens ontstaan.

 

Microneedling

Bij microneedling ook wel collageen inductie therapie (CIT), worden de acne-littekens (putjes in de huid) gestimuleerd door middel van vibrerende naaldjes in de huid. Op deze manier worden er in de diepere huidlagen minuscule wondjes gecreëerd waardoor er groeifactoren in de huid vrij komen. Hierdoor wordt er nieuw collageen en elastine gevormd. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ook speelt het een grote rol in het vernieuwingsproces van de huid waardoor de putjes/littekens als het ware worden opgevuld zodat de littekens minder zichtbaar worden. Bij Huidkliniek Friesland passen we verschillende serums afgestemd op jouw huidconditie toe tijdens de microneedling behandeling die het behandelproces verbeteren. De behandeling is niet geheel pijnloos maar goed te doen, het klinkt enger dan dat het is. Na de behandeling voelt en ziet de huid alsof het licht is verbrand door de zon (roodheid en warmte). Dit trekt vaak binnen 1 a 2 dagen alweer weg en mag gecamoufleerd worden.

 

Peeling

Een peeling stimuleert het huidvernieuwingsproces. Het bovenste huidlaagje komt los door de werking van de ingrediënten in een chemische peeling waardoor er afschilfering van de huid kan plaatsvinden. Hierdoor heeft een peeling positieve effecten op de huid zoals een verbeterde hydratatie, het stimuleren van de natuurlijke afweer van de huid en afname van acne(littekens). Daarnaast hebben de ingrediënten in een peeling een positief effect op de aanmaak van collageen (tegen rimpels) en vermindert pigmentvlekjes. Voor een optimaal behandelresultaat zullen er meerdere behandelingen plaatsvinden met de juiste thuiszorg adviezen.

 

Wanneer wordt een peeling toegepast?

  • (rest-) acne
  • Acne (-littekens)
  • Overmatige pigmentatie
  • Rejuvenation (fijne lijntjes en beginnende rimpeltjes). 

Welke peelings gebruikt Huidkliniek Friesland?

Huidkliniek Friesland werkt met de professionele producten van Dermaceutic en Renophase, 2 professionele, medische merken welke ook producten voor thuisgebruik hebben ontwikkeld. Dermaceutic en Renophase zijn producten en peels met pure werkstoffen zonder onnodige toevoegingen. Daarnaast bieden Dermaceutic en Renophase een grote verscheidenheid aan verschillende peels, waardoor meerdere huidproblemen behandeld kunnen worden en er combinatiebehandelingen kunnen worden toegepast om tot het beste resultaat te komen. Als de huid in goede conditie is kan een peeling worden gecombineerd met een microneedling behandeling om een nog beter resultaat te verkrijgen.

Vergoeding verzekering

Veel acne(litteken) behandelingen kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De huidtherapeut van Huidkliniek Friesland staat geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en is aangesloten bij de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Of een vergoeding voor u van toepassing is, kunt u zelf navragen bij uw zorgverzekeraar of teruglezen in de polisvoorwaarden onder huidtherapie/acnetherapie.